Hvordan laver du din egen hjemmeside?

Vil du gerne vide, hvordan du laver din egen hjemmeside, og hvilke udfordringer du kan støde på, når du går i gang?

Her gennemgår vi, hvad du skal vide, når du vil lave din egen hjemmeside:


Start med det samme med vores hjemmesideprogram

DanDomain har et nemt hjemmesideprogram, hvor du via designskabeloner kan lave din egen hjemmeside. Det koster kun 89 kr./måned.

Læs mere om Hjemmesideprogram

Hvad skal min hjemmeside hedde?

Brug gerne god tid på at finde det rette navn, og spørg eventuelt dine venner, familie og kolleger. Det er smart, hvis navnet på din hjemmeside er nemt at huske, og hvis det er nært associeret med, hvad du tilbyder på din hjemmeside. Først og fremmest skal du sikre dig, at navnet på hjemmesiden – domænet – ikke allerede er optaget. Det kan du gøre her.
loyale-kunder

Hvad vil jeg bruge min hjemmeside til?

Før du begynder at lave eller få andre til at lave din hjemmeside, er det vigtigt, at du gør dig nogle klare tanker om, hvad du skal bruge din hjemmeside til. Er det vigtigt, den er flot æstetisk, eller skal den være så enkel som muligt og kun give information om åbningstider? Er det vigtigt, at du kan præsentere mange billeder, små film eller er det teksten, der skal bære hjemmesiden?

Jo flere tanker du har gjort om dette i forvejen, jo nemmere er det at finde den rette løsning for dig, når du vil lave eller have andre til at lave din egen hjemmeside.


Hvad skal jeg selv lave – og hvad skal jeg hellere få andre til?

Hvad kan du finde ud af, og hvad kan du godt lide at lave? Overvej, hvad du selv vil nørkle med, og hvad du vil – eller bliver nødt til at – have andre til at hjælpe dig med. Overvej også, hvem du kan få hjælp af. Har du en god kammerat, du kan spørge, eller skal du have professionel hjælp?


supportunivers-supportartikler

Hvad koster en hjemmeside?

Det behøver ikke være dyrt at få sin egen hjemmeside. Den billigste løsning koster omkring 89 kroner om måneden.
Se priser på DanDomains hjemmesideprogram her. Det er klart, at jo mere hjælp du skal have til at lave din egen hjemmeside, jo mere koster det, så du skal gøre op med dig selv, om du vil bruge din tid eller dine penge på en god hjemmeside. For nogle giver rigtig god mening at lave den selv, mens andre hellere vil bruge tiden på det, de er bedst til.

forskellige-pakker-til-forskellige-behov

 

Der er 3 måder at få din egen hjemmeside på. Den lette (hjemmesideprogram), den let øvet (CMS f.eks. WordPress) eller avanceret ved at kode den.

Hvordan vælger jeg den rette hjemmeside?

Der findes mange forskellige udbydere af hjemmesider, men groft sagt kan man inddele dem i tre kategorier, alt efter hvor øvet du er i at lave din egen hjemmeside:

1. Avanceret (kod selv)
2. Let øvet (CMS f.eks. Wordpress)
3. Begynder (Hjemmesideprogram f.eks. DanDomain)

Vi gennemgår mulighederne nedenfor.

Kod selv

(avanceret)

Har du masser af tid og gåpåmod, kan du med tiden lære at kode selv og blive gode venner med HTML, PHP og CSS for blot at nævne nogle få af de begreber, der ligger bag en hjemmeside. Kan du selv kode, har du utallige muligheder for at indrette din hjemmeside lige efter dit eget hoved, men de fleste har brug for hjælp til denne del.
 
Vælger du at kode selv, skal du blot bruge et program til at kode i samt et webhotel og et domæne. Du kan se priser på webhotel her, og på domæner her, så det er den billigste måde at drifte en hjemmeside på. Men altså også den klart sværeste og krævende, der kræver både interessen for og evnen til at kode.
CMS (f.eks. WordPress)

(let øvet)

Er du ikke helt afskrækket over selv at skulle lave lidt på din egen hjemmeside kan du med fordel bruge et CMS. CMS står for Content Management System og med dette system kan du selv opbygge din hjemmeside. Koderne er allerede lavet for dig og i korte træk skal du blot have et webhotel og vælge en skabelon – altså hvordan hjemmesiden skal se ud.
 
Der findes forskellige udbydere af CMS-systemer, hvoraf du måske før har hørt om WordPress, der er populært. Prisen for teamer til WordPress varierer alt efter design og funktionalitet, men de ligger i prislejet omkring 500-1.000 kr.
Hjemmesideprogram

(begynder)

Den sidste og nemmeste løsning for dig, der gerne hurtigt vil have en flot og brugbar hjemmeside, er at få hjælp med et såkaldt hjemmesideprogram. Her kan du nemt bygge din hjemmeside ved at trække elementer ind på siden, så du kan koncentrere dig om din kerneforretning. Denne løsning er klart den letteste, og den koster fra 89 kr. om måneden.
 
Du har selvfølgelig stadig selv indflydelse på, hvordan din hjemmeside skal se ud og hvilke features du gerne vil have – du slipper bare selv for at bruge din tid på det.
 
lav-en-blog-program

6 flotte eksempler fra DanDomains hjemmesideprogram

Nedenfor har vi samlet 6 eksempler fra DanDomains hjemmesideprogram. Gå på udkig blandt alle designskabeloner her. 


protocol-screenshot

 

Virksomhedshjemmeside


fjord-screenshot

 

Porteføjle med billeder


delicia-screenshot-high

 

Restauranthjemmeside


queens-screenshot

 

Virksomhedshjemmeside


visby-screenshot

 

Blog


skater-screenshot

 

Fritid

 


Læs mere om Hjemmesideprogram